Тechno Мobile

 

За контакт: editor@techno-mobile.eu

Партньори

Новини

Новината е представена
от Зорница Таскова [редактор]


Слушалка за преписване – как да използваме безопасно

В навечерието на важни изпити, всеки ученик или студент иска да се чувства сигурен, че ще се представи по най-добрия начин. Все по популярни сред тях стават различните модели слушалки за преписване. Предлагането на този тип техника е доста разнообразно, но безопасни ли са за здравето? Експерти уверяват, че е напълно невъзможно слушалка за преписване да премине през тъпанчето – това е мембраната, която отделя външното от средното ухо. Има обаче някои правила за безопасна и правилна употреба, които трябва да следваме.

Как да поставим правилно слушалка за преписване?

Преди да използваме слушалка за преписване, трябва добре да почистим, както ухото си, така и нея. Ако в ушния канал има секрет, той би възпрепятствал правилното ѝ поставяне и функциониране. Важно е също да измием добре ръцете си, преди да започнем. Абсолютно забранено е да се използват пинсети или клечки за уши при поставяне на слушалка за преписване. Просто наклонете главата си на една страна и пуснете слушалката в ухото – ушният канал е достатъчно широк, а тя достатъчно мъничка, за да застане на правилното място.

Как да сме сигурни, че сме поставили добре нашата слушалка за преписване?

След като пуснем слушалката в ушния канал, трябва да усетим леко тупване – това е знак, че тя е достигнала до тъпанчето. Чувството е подобно на това да ви попадне капка вода в ухото. Ако след поставянето на слушалката не чувате добре, вероятно не сте се справили, извадете я и повторете процедурата отначало.

Трудно ли е да извадим от ухото слушалка за преписване?

Качествените миниатюрни слушалки за преписване се предлагат в комплект с магнит, който да използваме, когато изваждаме слушалката от ухото. В никакъв случай не опитвайте да извадите вашия бръмбар за преписване по друг начин, за да не се нараните. Ако не следвате точно инструкциите за употреба е възможно да повредите слушалката.

Слушалка за преписване ще ви направи спокойни преди всеки изпит

Може да разчитате на бръмбар за преписване при всеки важен изпит, както и при ключово изказване, в което не искате да забравите нищо важно. Бъдете спокойни, че звука от вашата слушалка за преписване може да доловите само вие, никой друг няма да ви заподозре за наличието на помощно средство. Миниатюрният ѝ размер и начинът на поставяне я правят практически невидима за околните. Тя няма да бъде забелязана дори ако някой надникне в ухото ви. Добре е да знаете, че дори да закупите две слушалки за преписване в комплект, само едната е достатъчна, за да изпълни целта, за която ви е необходима.


Web-BG Pipe.bg Dobavi.com Ping.bg Lubimi.com Digg del.icio.us svejo.net

Напиши своя коментар* Всички полета са задължителни